Screenshots

Description

De app “Lettergrepen” is een onderdeel van de succesvolle reeks educatieve MagiWise apps. Ook deze app is ontwikkeld voor en met kinderen die moeite hebben met het opsplitsen van woorden in lettergrepen. Deze app legt op een eenvoudige manier de theorie uit in de vorm van instructiekaartjes en 7 oefeningen. Naast de 7 oefeningen bevat de app ook 4 toetsen waar je 200 moeilijke woorden leert opsplitsen in lettergrepen. De structuur van de app is in de vorm van een schrift zodat de oefeningen eventueel in een andere volgorde kunnen worden gemaakt. De app is ideaal ter ondersteuning van het voorbereiden van cito toetsen en sluit aan op het Nederlands onderwijs basisschool groepen 7, 8 en brugklas.

De volgende onderwerpen worden in de app behandeld:

1. Wat zijn lettergrepen?
2. Twee-lettergrepen woorden opsplitsen.
3. Woorden met drie of meer lettergrepen opsplitsen.
4. Open en gesloten lettergrepen.
5. Lettergrepen gebruiken bij het afbreken van zinnen.
6. Lettergrepen gebruiken bij het samenstellen van woorden.
7. Uitzonderingen en regels bij het opsplitsen van woorden.
8. Vier toetsen samengesteld uit 200 moeilijke woorden

Direct na afloop maar ook op een later tijdstip, kan de leerkracht/ouder de oefening nalopen en alle antwoorden terughalen in de vorm van schermafdrukken. Op deze manier is het eenvoudig om de oefening samen te evalueren.

What's New

Version 3.0

De is de “back to school” release 2018 waarin we alle nieuwe functionaliteiten die we het afgelopen half jaar hebben gebouwd in de verschillende nieuwe apps ook beschikbaar worden gemaakt voor alle andere Magiwise apps. De belangrijkste aanpassingen zijn:

- Ondersteuning iPhone X en de nieuwe iPad schermen.
- Voortgang wordt opgeslagen in je eigen iCloud, zodat je verder kan gaan op andere apparaten, hiermee ondersteunen de apps ook de zogenaamde “Gedeelde iPads" in de klas.
- Ondersteuning voor de nieuwe schoolomgeving SchoolWerk van Apple. Hierdoor kan de leraar specifieke oefeningen toewijzen aan leerlingen. (kijk voor meer informatie op onze site)
- Standaard worden de oefeningen geïnstalleerd tijdens het eerste keer opstarten. Hierdoor hoef je niet meer de oefeningen apart te laden van de server.
- Verder hebben we veel kleine verbeteringen aangebracht t.b.v. stabiliteit, design en snelheid.
We wensen je veel plezier met de app en mocht je vragen of opmerkingen hebben dan horen we dat graag via onze website www.magiwise.nl.

Information

Seller
Cornelis Huige
Size
18.6 MB
Category
Education
Compatibility
Requires iOS 10.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.
Languages
English, Dutch
Age Rating
Rated 4+
Copyright
© 2018 MagiWise
Price
$3.99

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like