iTunes

Der iTunes Store wird geöffnet.Falls iTunes nicht geöffnet wird, klicken Sie auf das iTunes Symbol im Dock oder auf dem Windows Desktop.Progress Indicator
Der iBooks Store wird geöffnet.Falls iBooks nicht geöffnet wird, klicken Sie im Dock auf die iBooks-App.Progress Indicator
iTunes

iTunes is the world's easiest way to organize and add to your digital media collection.

iTunes wurde auf Ihrem Computer nicht gefunden. Jetzt iTunes holen, um Hörproben von Tropismen 12 - Fotosynthese von Oddz abzuspielen und diese Titel zu kaufen.

iTunes ist schon installiert? Klicken Sie auf „Ich habe iTunes“, um es jetzt zu öffnen.

I Have iTunes Gratis-Download
iTunes für Mac + PC

Tropismen 12 - Fotosynthese

von Oddz

Öffnen Sie iTunes, um Apps zu kaufen und zu laden.

Beschreibung

Fotosynthese

Tropismen zijn projecten van kunstbeweging Tropisme.
Fotosynthese is hun reizende tentoonstelling die nieuw licht op planten werpt.
Deze app is de complete catalogus voor curatoren van hortussen en galeries met interesse voor botanisch gerelateerde kunst.

Nieuw licht op planten

De plantenwereld zien zoals we die nog nooit hebben (kunnen) zien. Dat is de kern van de tentoonstelling.
Kunstenaars van kunststroming Het Tropisme maakten foto’s van de plantenwereld met ongebruikelijke visualisatietechnieken die veelal zijn ontleend aan de wetenschap.
Onder meer infrarood, Röntgen, camera obscura en elektronenmicroscopie geven de beelden een vervreemdende, magische werking. Resultaat is een unieke artistieke verbeelding, die een verrassende en spectaculaire andere kijk geeft op de plantenwereld.

Planten percepties

De tentoonstelling werpt nieuw licht op planten in een breed spectrum van plant gerelateerde percepties. Zo wordt in de ‘Flora Sonora’ installatie de feitelijke perceptie van een plant die aangeraakt wordt, vertaald in geluid. Een ander voorbeeld van de ongeveer twintig percepties is de infra rood fotografie serie ‘Infra Russus’ genoemd. Daarin wordt als het ware de naakte plantenwereld getoond, de plant zonder opsmuk en make-up omdat insecten en vogels juist meer in het ultra violette spectrum zien. Het hyperbolische panorama laat de 360º visie van een insect zien en de camera obscura foto’s tonen toeschouwer de plantenwereld als ware hij zo groot als een insect.

Foto’s, grafiek, films en mediakunst

De tentoonstelling is een initiatief van mediakunstenaar Robin Noorda. Hij toont onder meer werk gemaakt met electrofotogram- en infraroodtechniek en hyperbolische fotografie. Bethany de Forest maakte met camera obscura techniek (pinhole) surrealistische plantenlandschappen en Arie van ’t Riet gebruikte Röntgentechnieken voor zijn foto’s. Margot van de Stolpe maakt grafiek die de patronen en structuren van de plantenwereld op zijn kop zetten.
 
Mediakunstenaar, ontwerper en componist Alfred Marseille combineert in een serie foto's vele perspectieven op dezelfde boom in één beeld. Ook zal hij een plantaardige soundscape maken. Adriaan van Aelst en Frans Holtshuyzen tonen de fascinerende microwereld van het plantenrijk door middel van de elektronenmicroscoop.

Verder zullen ook enkele intrigerende filmproducties worden vertoond: zoals
‘Red-end’, de korte animatiefilm van Noorda en de Forest die genomineerd was voor een Gouden Kalf. Een ander filmproject is van Susanne Ohmann en combineert timelapse techniek met choreografie en bodypaint. Daarbij verandert een Hortus bezoeker in een bosnimf.

Het Karl Blossfeldt Archief gaf speciaal toestemming om de architectonische plantenfoto’s uit ‘Urformen der Kunst’ van deze negentiende-eeuwse fotograaf in deze tentoonstelling op te nemen. Blossfeldt is een grote inspiratiebron voor de Tropisten.

Presentatieconcept: optimaliseren ‘wow’-ervaring
De tentoonstelling omvat honderd werken, waarvan het merendeel speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt. De presentatie is gericht op het optimaliseren van een ‘wow’-ervaring bij de toeschouwers. De spectaculaire beelden roepen op tot beter kijken en het stellen van vragen over ‘wat er nou eigenlijk is te zien’. Bij de werken is een toelichtende tekst, die informeert over het onderwerp, de gebruikte techniek en visie van de kunstenaar.
De werken zijn in museale dibond acryl uitvoering, in beperkte oplage, ook te koop.
Het zingende planten concert zal worden opgevoerd tijdens de opening en op gezette tijden tijdens de duur van de expositie. Dit concert is ook apart te boeken. Het zingende plant project zal in kleinschalige performance installatie vorm ook ingezet worden tijdens de museumnacht in de Hortus Botanicus Amsterdam op 3 november 2012.

Neue Funktionen von Version 1.5

Naam van de app aangepast. Versie nummer toegevoegd.

iPad Screenshots

iPad Screenshot 1
iPad Screenshot 2
iPad Screenshot 3
iPad Screenshot 4
iPad Screenshot 5
Tropismen 12 - Fotosynthese
In iTunes ansehen
  • 2,99 €
  • Kategorie: Kataloge
  • Aktualisiert:
  • Version: 1.5
  • Größe: 600 MB
  • Sprachen: Englisch, Niederländisch
  • Entwickler:
Freigabe 12+ für Folgendes:
  • Selten/schwach ausgeprägt: sexuelle Inhalte oder Nacktheit

Kompatibilität: Erfordert iOS 5.0 oder neuer. Kompatibel mit iPad.

Kundenbewertungen

Wir haben noch nicht genügend Bewertungen erhalten, um einen Durchschnittswert für die aktuelle Version dieses Artikels anzeigen zu können.