Screenshots

Description

De Geschiedenis Examen Trainer maakt het leren van geschiedenis:
• Leuker
• Makkelijker
• Korter
• Beter

Vind je het leren van geschiedenis soms saai? Of gewoon veel werk? Leer dan de belangrijkste dingen met de Geschiedenis Examen Trainer. De app sluit aan bij de officiële examenstof uit de syllabus. Je kunt de Geschiedenis Examen Trainer het beste zien als een samenvatting van je boeken, in de vorm van een app. Ook als je moeite hebt met je concentreren door bijvoorbeeld ADD of ADHD is het slim om de belangrijkste zaken met deze app te leren.

De app bestaat uit 6 spellen, voor het leren van:
- Tijdvakken
- Kenmerkende aspecten
- Historische contexten
- Perioden


Wij luisteren naar de mening van leerlingen en docenten! Heb je een goed idee of een suggestie voor verbetering? Neem dan contact op via info@gamenisleren.nl.

Voor docenten: als u wilt weten hoe u de Geschiedenis Examen Trainer in de les kunt gebruiken, of als u hier zelf ideeën over heeft, neem dan contact met ons op. Wij proberen een verantwoorde app te maken, waarin we ook de hogere niveaus uit het model van Bloom in willen vullen.

Onze filosofie:
Gebeurtenissen uit de geschiedenis zijn op vele manieren te bekijken en verbanden zijn op vele manieren te leggen. Daarom is het leren van alleen feitjes zinloos. Op het geschiedenisexamen wordt getoetst of je op een gestructureerde manier verbanden kunt leggen. Geschiedenis is een denkvak.
In de Geschiedenis Examen Trainer proberen we je daar zo goed mogelijk bij te helpen. In de brij van alle feiten die je zou kunnen leren zijn bepaalde zaken belangrijker dan andere. Dat zijn de feiten die een belangrijke rol spelen in een ontwikkeling, die een oorzaak zijn of een gevolg van iets. In de Geschiedenis Examen Trainer helpen we je de belangrijkste ontwikkelingen te begrijpen en de gebeurtenissen te leren die daarbij een rol speelden. Daarbij benadrukken we de structuur van het geschiedenisexamen waarin perioden en tijdvakken, maar vooral ook kenmerkende aspecten een belangrijke rol spelen. Je focust daardoor op datgene waar je de meeste punten voor krijgt en begrijpt heel goed hoe de geschiedenis in elkaar zit. En ja, je zult je boek nog steeds nodig hebben als je een tien wilt halen.

De methode die we voor de beantwoording van vragen gebruiken bestaat uit de volgende stappen (en door gebruik van de app leren we je om ze razendsnel uit te voeren):
- Welke kenmerkende aspecten hebben direct met de vraag te maken?
- Welke andere kenmerkende aspecten uit het tijdvak of de historische context zouden van toepassing kunnen zijn?
- Combineer de besten tot een antwoord

What's New

Version 3.0.7

Opgelost probleem met betaling dat in bepaalde gevallen kon optreden

Information

Seller
Alfred de Weerd
Size
111.2 MB
Category
Education
Compatibility
Requires iOS 8.0 or later. Compatible with iPhone, iPad and iPod touch.
Languages
English
Age Rating
Rated 4+
Copyright
© Gamen is Leren
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    Up to six family members will be able to use this app with Family Sharing enabled.