Schermafbeeldingen

Beschrijving

Fotografeer en lees
Heb je enkel een papieren versie van je tekst? Maak er met de Alinea-app een foto van en laat de tekst direct voorlezen. Een boek, een cursus of een artikel. Het kan allemaal!

De foto’s die je maakt kan je eerst nog bewerken voor een zo optimaal mogelijke tekstherkenning: je kan de foto’s draaien en bijsnijden en overbodige tekst markeren zodat enkel de tekst die overblijft voorgelezen wordt.

Je kan ook foto’s importeren in plaats van een foto te maken.
De app herkent de tekst en maakt er een leesbare PDF van terwijl de opmaak bewaard blijft
.
Je kan die PDF heel makkelijk tussen je andere documenten bewaren en uploaden naar Dropbox.

Het is ook mogelijk om PDF-bestanden te downloaden van Dropbox naar de Alinea-app. Maak je wijzigingen aan zo’n document in Alinea dan kan je het synchroniseren met Dropbox zodat je steeds over de laatste versie beschikt.

Met de Alinea-app kan je om het even welk PDF-document laten voorlezen. Bevat de PDF al tekst (tekst-PDF), dan kan de app die tekst uiteraard voorlezen. Als er geen tekst in de PDF aanwezig is (foto-PDF), dan wordt die PDF eerst omgezet naar een leesbare PDF. De tekst wordt dus automatisch herkend door de app zodat je ook een foto-PDF kan laten voorlezen.

Bij het voorlezen wordt rekening gehouden met de toegankelijkheidstagging, zoals leesvolgorde en taal, die in sommige PDF-documenten aanwezig is (zoals de ADIBib-studieboeken).

De voorleessnelheid is regelbaar en de voorgelezen tekst wordt aangeduid met een dubbele markering: de zin die voorgelezen wordt, is in het geel gemarkeerd, het woord dat op dat moment voorgelezen wordt, is in een andere kleur gemarkeerd. Zo kan je makkelijk meevolgen waar je je bevindt in de tekst.

De PDF’s die je met de app aanmaakt, kan je uiteraard opslaan (onder andere op Dropbox), delen met anderen en laten voorlezen met de Alinea PDF-lezer of een andere PDF-lezer op PC.

Je kan de Alinea-app 8 uur lang gratis uitproberen. De app aankopen doe je dan via een in-app aankoop (enkel in België).
Voor particulieren, scholen of organisaties bestaat ook de mogelijkheid om met een weblicentie te werken, via het ingeven van een gebruikersnaam en wachtwoord. Meer info hierover vind je bij Sensotec of Lexima.

Nieuw

Versie 1.0.2

Gebruik de Alinea app gratis gedurende 8 uur en ontdek alle functies!

Beoordelingen en recensies

3.2 van 5
5 beoordelingen
5 beoordelingen

Aantekeningen van de redactie

Informatie

Verkoper
Sensotec NV
Grootte
223.5 MB
Categorie
Productiviteit
Compatibiliteit
Vereist iOS 9.0 of nieuwer. Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch.
Talen
Nederlands, Engels
Leeftijd
Beoordeeld 4+
Copyright
© Sensotec NV
Prijs
Gratis
In-app aankopen
  1. Alinea activeren 109,99 €

Ondersteunt

  • Delen met gezin

    Tot zes gezinsleden kunnen deze app gebruiken als Delen met gezin staat ingeschakeld.

Meer van deze ontwikkelaar

Suggesties voor jou