Screenshots

Description

Deze app kan voor patiënten met het prikkelbare darm syndroom - naast een deskundige begeleiding van een gespecialiseerde diëtiste - een goede ondersteuning bieden bij het volgen van het laag FODMAP dieet. Zeker in de beginfase is het voor de patiënten niet evident om te beoordelen of een bepaald voedingsmiddel al dan niet FODMAP arm is.
De app is specifiek gericht op de Belgische markt (Nederlandstalig) en bevat algemene FODMAP info, een productlijst (> 1400 voedingsmiddelen), recepten en een boodschappenlijst. Deze hulpmiddelen kunnen de patiënt helpen om een FODMAP arm maar gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon te volgen.
De producten in de productlijst bevatten zowel algemene voedingsmiddelen als merkproducten. De algemene voedingsmiddelen zijn producten die door de Monash University getest geweest zijn. De merkproducten die in de productlijst zijn opgenomen, zijn producten die in Belgische supermarkten gekocht kunnen worden en op basis van de ingrediëntenlijst als FODMAP arm beschouwd worden. Bij ‘normale’ porties zijn deze producten dus geschikt voor het laag FODMAP dieet. Bij deze lijst kan er gebruik gemaakt worden van een zoekfunctie, waarbij er kan gezocht worden op productnaam of waarbij voor de merkproducten er een barcode kan gescand worden om te zien of het desbetreffende product al dan niet FODMAP arm is.
Per product wordt er een foto, de barcode, een korte omschrijving (indien beschikbaar), de ingrediëntenlijst, de voedingswaarde (indien online beschikbaar), FODMAP informatie (indien van toepassing), en eventueel de winkelketen(s) waar het product zeker kan gekocht worden weergegeven. Er kan gefilterd worden op merk en/of winkel.

Meer info: www.annparmentier.be

What’s New

Version 1.9

- UI enhancements & data loading improvements

Ratings and Reviews

jasmien d ,

Niet tevreden

Het al dan niet bevatten van een fodmap verschilt tussen de app en de lijst van de diëtiste. Dit is heel jammer, aangezien ik de app gebruiktz in de winkel. Ook blijft de app constant hangen. Helemaal niet tevreden.

hildeke 1958 ,

Weinig voedingsmiddelen in lijst

In de lijst met voedingsmiddelen, staan niet veel dagdagelijkse producten. Nogal veel van Boni, is Colruyt : er zijn toch nog andere producten te krijgen, in andere winkels !
Mag voor de prijs van de app wel gerust een uitgebreidere lijst komen, hoor ! En voeg gerust wat méér recepten toe, op dit beetje recepten ben je rap uitgekeken !

Kmyrt9 ,

Handig!

Handige tool om te checken wat mag en niet mag mbt fodmaps

Information

Seller
Joost Bruneel
Size
19.3 MB
Category
Food & Drink
Compatibility
Requires iOS 9.0 or later. Compatible with iPhone, iPad and iPod touch.
Languages
English
Age Rating
Rated 4+
Copyright
© 2015 Ann Parmentier
Price
6,99 €

Supports

  • Family Sharing

    Up to six family members will be able to use this app with Family Sharing enabled.

You May Also Like