Schermafbeeldingen

Beschrijving

De Gespreksboek app is speciaal ontwikkeld voor afasiepatiënten die moeite hebben met het vinden van woorden, maar nog wel kunnen lezen op woordniveau. Met meer dan 3000 woorden en zinsdelen die handig gerubriceerd zijn, en een werkblad waarop woorden gecombineerd kunnen worden, is dit het ideale hulpmiddel voor het voeren van een gesprek. 

• Deze app is gebaseerd op het papieren Gespreksboek: een hulpmiddel dat in Nederland al door duizenden mensen wordt gebruik. 

• De meer dan 3000 woorden en zinsdelen zijn gerubriceerd voor optimale vindbaarheid. Belangrijke en veelgebruikte zinsdelen, zoals "hoe gaat het?" en "dank je wel", zijn het snelst te vinden. 

• Er zijn vier hoofdrubrieken: Wie, Waar, Wanneer en Hoe, elk met een eigen kleur voor herkenbaarheid. Deze rubrieken sluiten aan op de standaard onderdelen van een zin en maken het daardoor makkelijker om woorden te combineren tot een vraag of opmerking. 

• De gebruiker kan woorden combineren door ze op een 'werkblad' te plaatsen. Hij / zij kan ze ook uit laten spreken, of ze kopiëren en plakken in een andere app, bijvoorbeeld in een email. 

• De Gespreksboek app is ontstaan vanuit de samenwerking tussen verschillende zorg- en onderzoeksinstellingen: de Afasie Vereniging Nederland, Afasiecentrum Rotterdam e.o., de Sint Maartenskliniek, TNO en de Radboud Universiteit. Bovendien zijn er vanaf het begin af aan patiënten bij betrokken geweest. 

Er is weinig zo belangrijk als de mogelijkheid om je uit te kunnen drukken. Voor mensen met de taalstoornis afasie zijn spreken, schrijven en lezen van het ene op het andere moment heel moeilijk of zelfs onmogelijk geworden. Hopelijk kan deze app hen helpen, zodat ze van zich kunnen laten horen en mee kunnen doen. 

De ontwikkeling van de Gespreksboek app werd mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning door het Fonds Nuts Ohra.

Nieuw

Versie 1.6

Bug fixes

Informatie

Verkoper
Afasie-Vereniging-Nederland
Grootte
90.5 MB
Categorie
Geneeskunde
Compatibiliteit
Vereist iOS 7.1 of nieuwer. Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch.
Talen
Engels
Leeftijd
Beoordeeld 4+
Copyright
© 2013 Afasie Vereniging Nederland
Prijs
Gratis

Ondersteunt

  • Delen met gezin

    Tot zes gezinsleden kunnen deze app gebruiken als Delen met gezin staat ingeschakeld.

Meer van deze ontwikkelaar