iTunes

Opening the iTunes Store.If iTunes doesn’t open, click the iTunes icon in your Dock or on your Windows desktop.Progress Indicator
Opening the iBooks Store.If iBooks doesn't open, click the iBooks app in your Dock.Progress Indicator
iTunes

iTunes is the world's easiest way to organize and add to your digital media collection.

We are unable to find iTunes on your computer. To download from the iTunes Store, get iTunes now.

Do you already have iTunes? Click I Have iTunes to open it now.

I Have iTunes Free Download

2050 Een korte geschiedenis van de toekomst

Catalogus Tentoonstelling KMSKB 11.09.2015 – 24.01.2016

This book can be downloaded and read in iBooks on your Mac or iOS device.

Description

Wat als kunst de toekomst zou voorspellen?

"Meer dan gelijk welke andere activiteit helpt de kunst om ons ervan te overtuigen dat de tijd dringt. Dat is haar grootheid en dat zal haar verantwoordelijkheid zijn, want ze staat in de voorhoede waar alles uitgetest wordt" (Jacques Attali).

Dialoog tussen een essay, Une brève histoire de l’avenir van Jacques Attali, en de wereld van de hedendaagse kunst naar aanleiding van de tentoonstelling in het Koninklijk Museum van Schone Kunsten Brussel (11/09/2015 – 24/01/2016). Dit boek confronteert de maatschappelijke thema’s die Jacques Attali aansnijdt, met projecten waarmee beeldend kunstenaars het niveau van de vaststelling overstijgen en vanuit een creatief utopisch denken actief deelnemen aan het debat.

De natuurlijke tegenhanger van een visie op het museum als spiegel van een wereld in beweging

FRAGMENT

De eerste golf is die van de neergang van het Amerikaanse rijk, dat nu al niet meer almachtig is. Het vertegenwoordigt nog slechts een slinkend deel van het wereld-BIP en zal weldra voorbijgestoken worden door China, Europa en andere streken, ook al zal het nog lang de grootste militaire macht blijven. Die neergang gaat echter gepaard met een explosie van groupware-activiteiten. Dat zal tot nieuwe ontdekkingen leiden: er komen vooral nieuwe vormen van informatie- en biotechnologie en dat zal veel veranderingen meebrengen, ook op het gebied van de zeden, waardoor de VS wellicht een hoofdrol blijven spelen in de dominante ideologie.

De tweede golf is dat de Verenigde Staten hun macht over de rest van de wereld progressief gaan delen met andere mogendheden. Dat is al begonnen met de G20. Deze poging om samen de wereld te regeren is een antwoord op de huidige versplintering. Wellicht komen er conflicten tussen China en Japan en spanningen tussen Europa en de VS. Misschien beleven we de laatste periode in de geschiedenis waarin grote landen nog met elkaar in conflict komen.

OVER JACQUES ATTALI

Economist, auteur, staatsraadsman, bijzondere raadsman van François Mitterrand van 1981 tot 1991, Jacques Attali is geboren in 1943 in Alger. Hij heeft meer dan 50 boeken gepubliceerd en schrijft verscheidene rubrieken over de actualiteit. Hij is eveneens columnist van het magazine L'Express.

2050 Een korte geschiedenis van de toekomst
View in iTunes
  • 14,99 €
  • Available on iPhone, iPad, iPod touch, and Mac.
  • Category: Art & Architecture
  • Published: 09 October 2015
  • Publisher: Musées royaux des Beaux-Arts de Belgique (MRBAB)
  • Print Length: 240 Pages
  • Language: Dutch
  • Version: 3.0
  • Requirements: To view this book, you must have an iOS device with iBooks 3 or later and iOS 4.3 or later, or a Mac with iBooks 1.0 or later and OS X 10.9 or later.

Customer Ratings

We have not received enough ratings to display an average for this book.