iTunes

Opening the iTunes Store.If iTunes doesn’t open, click the iTunes icon in your Dock or on your Windows desktop.Progress Indicator
Opening the iBooks Store.If iBooks doesn't open, click the iBooks app in your Dock.Progress Indicator
iTunes

iTunes is the world's easiest way to organize and add to your digital media collection.

We are unable to find iTunes on your computer. To download from the iTunes Store, get iTunes now.

Do you already have iTunes? Click I Have iTunes to open it now.

I Have iTunes Free Download

Lente

This book can be downloaded and read in iBooks on your Mac or iOS device.

Description

In zijn kleine werkhuis op de Molenberg in het dorpje Deurle bij Gent hield Cyriel Buysse in 1913 van de eerste dag van de lente tot begin november een dagboek bij - 'iets helemaal aparts in mijn productie', zei hij zelf. Vanuit zijn unieke observatiepost, hoog boven de omliggende Leievlakte, registreerde hij met liefdevolle aandacht de gang van de seizoenen op en rond de heuvel. Dag na dag: rake observaties, lyrische impressies en mijmeringen die het product zijn van een authentiek natuurgevoel. Zo vormt Zomerleven een originele kroniek van het leven van alledag op het vooroorlogse platteland in Vlaanderen waarin Buysse met gevoel voor ironie beschrijft wat hem intrigeert of amuseert, vertedert of irriteert: indrukken: de Wereldexpositie in Gent, een autoreisje door Holland en Gelderland, de mentaliteit van Engelsen en Italianen of een gekke nieuwe modedans die de tango wordt genoemd
.

Customer Reviews

Het plattelandsleven

Lente vertelt het verhaal van een familie van 4 verstokte vrijgezellen (3 broers en 1 zus). Op haar sterfbed spreekt hun stokoude tante de wens uit dat ze haar naar Parijs uitgeweken neefje en diens dochter nog 1 keer zou willen zien.
De komst van de 17-jarige welopgevoede jonge dame brengt het alledaagse leven van het harde maar eenvoudige boerenleven in totale verwarring. De botsing tussen de wereld van de stedelijke burgerij ( in de persoon van de jonge, kinderlijk onbevangen adolescente) en de arme bekrompen boerengemeenschap (de hoeve met de eigenaars en dienstknechten van middelbare leeftijd) is het toneel van dit juweeltje van de Vlaamse literatuur.
Soms grappig, dan weer tragisch, maar vooral de verteller, die geen waardeoordeel voor de ene of de andere wereld uitspreekt.
Het tweede deel van het boek is een verzameling kortverhalen rond de gemeenschappelijke noemer van obsessies. Ook hier ervaar je de kracht van de schrijver om een kenmerkende situatie in een aantal korte zinnen te beschrijven. Wat er diep in de gedachten van de figuren omgaat laat de schrijver aan de verbeelding van de lezer over. Zo gaat "De Stier" over hoe de beslissing van een bij haar ongehuwde broer inwonende vrijgezellin van middelbare leeftijd om te huwen met iemand uit het dorp gekraakt wordt door de inmenging van haar broer en de dorpsgemeenschap. Stuk voor stuk het lezen waard.

Lente
View in iTunes
  • Free
  • Available on iPhone, iPad, iPod touch, and Mac.
  • Category: Fiction & Literature
  • Published: 01 January 1932
  • Publisher: Public Domain
  • Print Length: 152 Pages
  • Language: Dutch
  • Requirements: To view this book, you must have an iOS device with iBooks 1.3.1 or later and iOS 4.3.3 or later, or a Mac with iBooks 1.0 or later and OS X 10.9 or later.

Customer Ratings

We have not received enough ratings to display an average for this book.