iTunes

De iTunes Store wordt geopend.Als iTunes niet wordt geopend, klik je het iTunes-symbool in het Dock of op het Windows-bureaublad.Progress Indicator
Apple Books openen.Als Apple Books niet wordt geopend, klik je op het Boeken-symbool in het Dock.Progress Indicator
iTunes

iTunes is 's werelds eenvoudigste manier om jouw digitale mediacollectie te organiseren en uit te breiden.

We kunnen geen iTunes op jouw computer vinden. Download nu iTunes om De Bourgondiërs met Bart Van Loo van Klara te kunnen downloaden en je erop te abonneren.

Heb je iTunes al? Klik op 'Ik heb iTunes' om het te openen.

I Have iTunes Gratis download

De Bourgondiërs met Bart Van Loo

By Klara

Ga met je muis over de titel van een podcast en druk op Afspelen om ernaar te luisteren. Open iTunes om podcasts te downloaden en je erop te abonneren.

Omschrijving

In 'De Bourgondiërs' neemt Bart Van Loo de luisteraar op sleeptouw door de middeleeuwen: een even wonderlijke als gevaarlijke reis langs brandstapels en feestelijke banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars, de prachtige beeldhouwwerken van de vergeten Klaas Sluter en de wereldberoemde schilderijen van Jan van Eyck. Deze keer richt Vlaanderens bekendste francofiel zijn blik op onze eigen geschiedenis en vertelt hij het spannende ontstaan van de Nederlanden. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.

Recensies van klanten

Pure nostalgie

Bart van Loo vertelt even boeiend als mijn vroegere geschiedenisleraar Staf Beelen. Dat lesuur zat ik namelijk aan mijn bank gekluisterd. Nu opnieuw.... pure nostalgie.

Leuke historische docu

Leerrijke historische docu met veel passie gebracht echt een aanrader op de trein!

De Bourgondiërs

Met veel spanning keek ik uit naar deze nieuwe geschiedkundige reeks. Beter dan verwacht, ik kreeg veel nieuwe elementen die we in de geschiedenis lessen niet te horen kregen. Veel leuke verbanden en goede verklaringen over onze Vlaamse geschiedenis. Gebracht met veel vuur en passie! Een aanrader voor wie graag luistert naar historische verhalen.