iTunes

Opening the iTunes Store.If iTunes doesn’t open, click the iTunes icon in your Dock or on your Windows desktop.Progress Indicator
Opening the iBooks Store.If iBooks doesn't open, click the iBooks app in your Dock.Progress Indicator
iTunes

iTunes is the world's easiest way to organize and add to your digital media collection.

We are unable to find iTunes on your computer. To download and subscribe to UCLE (video podcast) by Københavns Universitet, ITMEDIA, get iTunes now.

Do you already have iTunes? Click I Have iTunes to open it now.

I Have iTunes Free Download
iTunes for Mac + PC

UCLE (video podcast)

By Københavns Universitet, ITMEDIA

To listen to an audio podcast, mouse over the title and click Play. Open iTunes to download and subscribe to podcasts.

Description

UCLE podcast 2006-2009 UCLE09 - om situeret læring i virtuelle og fysiske læringsmiljøer UCLE09 forsøger - med begrebet situeret læring som løftestang - at udvide forestillingen om virtuelle og fysiske læringsmiljøer. For det handler uden tvivl om meget mere end blot on- og off campus aktiviteter i hhv. en virtuel og en fysisk verden. Omdrejningspunktet i situeret læring er netop at læreprocesser er langt mere kontekst - og praksisafhængige end vi måske går og forestiller os. Det er godt at vide inden vi stirrer os helt blinde på 'dumme' teknologiske løsninger eller tidens snævre funktionalistisk uddannelsessyn. Det handler om at stimulere etablering af 'fællesskaber' hvor vidensproduktion og læreprocesser genereres gennem deltagelse og engagement. Det handler også om at flytte læreprocessen ud af en ren teoretisk sammenhæng og knytte an til virkeligheden. Situeret læring springer af dels en kritik af konstruktivistisk tænkning og dels en kritik af moderne informationsteknologi. Måske kan netop den moderne informationsteknologi vise sig først at være det træ, der slår situeret læring og siden rejser det ugen. For måske kan teknologien nu lige præcis blive den faktor der stimulerer fællesskaber og bringer læreprocesserne ud af teorien og ud i virkeligheden. I teknologiens verden hedder det bl.a. 'Social software' og M-learning. Social software er programmer der hovedsagligt via internettet gør at brugere let møder hinanden og deler, bytter, udveksler alt fra billeder, videoer, dagbøger, venskaber, musik, bogmærker til netværk, rejsetips, eksamensnoter og opgaver. M-learning handler blot om at teknologien er blevet mobil. Med bærbar PC'er, PDA, mobiltelefoner har man nu medier, der netop kan stimulere situerede læreprocesser langt uden for undervisningslokalerne. UCLE07 ønsker at undersøge om situeret læring kan kaste nyt og anderledes lys på diskussionen om virtuelle og fysiske læringsmiljøer på Københavns Universitet. Men vi kaster også gerne et udfordrende blik på situeret læring i sig selv. Derfor vil UCLE07s afsluttende keynote forsøge at tilføre begrebet situeret læring fornyet energi og berettigelse ved at foreslå og diskutere design-based research som et naturligt element i det samlede billede af læreprocesser, praksis, fælleskab og nødvendighed. UCLE06 UCLE06 blev afholdt i april 2006 med deltagere fra både ind- og udland. Alle indlæg blev optaget og siden podcastet her. Du kan læse mere om UCLE06 på www.ku.dk/ucle06 , hvor du også kan læse om de forskellige speakers.

UCLE  (video podcast)
View in iTunes

Customer Ratings

We have not received enough ratings to display an average for this podcast.