iTunes

Opening the iTunes Store.If iTunes doesn’t open, click the iTunes icon in your Dock or on your Windows desktop.Progress Indicator
Opening the iBooks Store.If iBooks doesn't open, click the iBooks app in your Dock.Progress Indicator
iTunes

iTunes is the world's easiest way to organize and add to your digital media collection.

We are unable to find iTunes on your computer. To download from the iTunes Store, get iTunes now.

Do you already have iTunes? Click I Have iTunes to open it now.

I Have iTunes Free Download

Namazi

KURSI: PESË SHTYLLAT E FESË ISLAME

This book is available for download with iBooks on your Mac or iOS device. Multi-touch books can be read with iBooks on your Mac or iOS device. Books with interactive features may work best on an iOS device. iBooks on your Mac requires OS X 10.9 or later.

Description

Kushti i dytë i Islamit NAMZI (SALAT)

Namazi është ibadet islam që kryhet duke u falur dhe duke lexuar. Namaze janë pesë: Sabahi, Dreka, Ikendia, Akshami dhe Jacia. Sicili namaz falet në kohën e vet (të mëngjesit, mesditës, pasditës, mbrëmjes dhe natës).
Namazi përmbahet prej gjashtë pjesëve. Ato pjësë janë: tekbiri fillestar, qëndrimi në këmbë, leximi i Kuranit, përkulja, lëshimi i fyturës në tokë dhe ulja. Këto gjashtë pjesë përbëjnë formën e namazit.
Të qëndruarit në këmbë, të përkulurit, të ramunit në sexhde dhe të ndjeurit ulur janë punë trupore dhe duhet të mësohen duke ushtruar (me ushtrime)
Një qëndrim në këmbë, një përkulje dhe dy sexhde përbëjnë një rekat të namazit.
Pjesët përbërëse të namzit (Ruknet e namazit)
Namazi ka gjashtë pjesë përbërëse, ato janë

1. Takbiri fillestar (iftitah tekbiri)
2. Ndejtje në këmbë (kijam)
3. Leximi i Kuranit (kiraet)
4. Përkulja (ruku')
5. Vënia e fytyrës në tokë (sexhde)
6. Ulja në mbarim të namazit (kadei ehire) dhe dalja nga namzi.

Customer Reviews

Perfekt

Super!!👍🏻

Namazi
View in iTunes
  • Free
  • Available on iPad, iPhone, and Mac.
  • Category: Islam
  • Published: 20 February 2016
  • Publisher: Xhamia Drita
  • Print Length: 24 Pages
  • Language: Albanian
  • Version: 1.0
  • Requirements: To view this book, you must have an iPad with iBooks 2 or later and iOS 5 or later, or an iPhone with iOS 8.4 or later, or a Mac with OS X 10.9 or later.

Customer Ratings

We have not received enough ratings to display an average for this book.