iTunes

Abriendo iTunes Store.Si iTunes no se abre, haz clic en el icono de la aplicación iTunes en el Dock de Mac o en el escritorio de Windows.Progress Indicator
Abriendo el iBooks Store.Si iBooks no se abre, haz clic en la app iBooks del Dock.Progress Indicator
iTunes

iTunes is the world's easiest way to organize and add to your digital media collection.

No encontramos iTunes en este ordenador. Para obtener descargas del iTunes Store, obtén iTunes ahora.

¿Ya tienes iTunes? Haz clic en Tengo iTunes para abrirlo ahora.

I Have iTunes Descarga gratuita
iTunes para Mac + PC

Politiek in verzorgingsstaat Nederland: misrepresentatie en civiele reconstructie

Este libro está disponible para descargarlo con iBooks en tu Mac o dispositivo iOS, y con iTunes en tu ordenador. Puedes usar iBooks para leer libros en tu Mac o dispositivo iOS.

Descripción

De politiek doet vaak niet wat het volk wil. Misrepresentatie in een democratie, hoe kan dat? 

Dit boek analyseert de Nederlandse politiek, aan de hand van voorbeelden op vele beleidsterreinen, vooral op het terrein ‘werk en inkomen’. 

De politiek volgt het gedachtegoed van de elite. De beleidselite meent bij voorbeeld dat de arbeidsmarkt krap wordt en de arbeidsparticipatie toeneemt, mede dankzij haar beleid. Vermeende beleidsdoelmatigheid geeft zin aan haar bestaan. Ze ziet niet dat banen structureel verdwijnen. De economische crisis is een kettingreactie van bubbels: de huizenbubbel in de VS, de bankenbubbel wereldwijd, de landenbubbel in Zuid Europa, de pensioenbubbel in Nederland. Ook op het terrein van de elite zelf: de beleidsbubbel in de verzorgingsstaat. Een politiek antwoord hierop is: verkleining van de overheid. Dan moet de verzorgingsstaat wel bestaanszekerheden van de burgers blijven waarborgen. Anders vervalt bezuinigingspolitiek in voorspiegelarij. Alsof minder overheid per se een beter bestaan van de burgers betekent. Alsof een hogere AOWleeftijd per se de arbeidsparticipatie verhoogt en de meerkosten van de AOW dekt. Die kosten pieken in 2037, veertig jaar nadat de politiek een AOW spaarfonds voorspiegelde – zonder er ooit geld in te storten. De politiek zegt nu dat in 2020 de AOW met 66 ingaat en doet alsof de 65 jarigen mogen kiezen. Maar de meesten hebben geen keus. Ze moeten een lagere AOW aanvaarden, levenslang. Misrepresentatie.

Het kan anders. Als wij burgers ons herpakken, de band met onze volksvertegenwoordigers intensiveren. Nieuwe politieke partijen oprichten -- om betaalde arbeid en civiele vrijheid met elkaar in balans te brengen. Basisinkomen voor iedereen. Wie de volkswil goed representeert doet niet aan populisme en ook niet aan elitisme. Civiele politiek klimt hoog in de boom: zingevend burgerschap. 

Politiek in verzorgingsstaat Nederland: misrepresentatie en civiele reconstructie
Ver en iTunes
  • Gratis
  • Disponible en iPhone, iPad, iPod touch y Mac.
  • Categoría: Política y actualidad
  • Publicación: 05/10/2012
  • Editorial: Michiel van Hasselt
  • Páginas impresas: 319 páginas
  • Idioma: Neerlandés
  • Requisitos: Para ver este libro, debes tener un dispositivo iOS con iBooks 1.3.1 (o posterior) y iOS 4.3.3 (o posterior), o un Mac con iBooks 1.0 (o posterior) y OS X 10.9 (o posterior).

Valoraciones de clientes

No hemos recibido suficientes valoraciones para poder mostrar un promedio de este artículo.