Screenshots

Description

MatGlad - helt enkelt

Med hjälp av bilder, filmsekvenser och talstöd stöttar appen MatGlad - helt enkelt användaren genom hela matlagningen. Den hjälper många med lässvårigheter att bli mera självständiga i sin vardag. Appen MatGlad - helt enkelt är helt självinstruerande och gör matlagningen smidigare.
MatGlad - helt enkelt, ger nya möjligheter att följa ett recept jämfört med en vanlig kokbok och leder användaren genom matlagningen på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Tydliga bilder och symboler, smarta recept upplagda i korta filmsekvenser steg för steg tillsammans med tal, bidrar till att ge matlust och matglädje. Personer som inte kunnat laga mat tidigare får ett hjälpmedel som gör att de nu kan det. Och att lyckas i köket för med sig så mycket annat också, som ökat självförtroende.
MatGlad – helt enkelt är förpackad i en modern, tilltalande och användavänlig form i linje med ”Design för alla”. Man får lust att laga mat när man ser de härliga, aptitretande matbilderna i kombination med de lättförståeliga, pedagogiska recepten. Varje recept består av en hel måltid där både huvudrätt och tillbehör lagas så att de blir klara samtidigt.
Hushållningssällskapet Västs matkonsulter har tillsammans med sakkunniga inom mat- och funktionsnedsättning samt representanter från LSS-verksamheten i Alingsås Kommun och Borås Stad tagit fram och bearbetat de recept som ingår i MatGlad - helt enkelt.
Hushållningssällskapet Väst äger MatGlad - helt enkelt och har det övergripande ansvaret. MatGlad - helt enkelt har bearbetats i samarbete med föreningarna FUB, Grunden Media, Primacura Media och boende på servicebostäder i Alingsås Kommun och Borås Stad.
Framgångsfaktorer - MatGlad - helt enkelt:
En optimal idé, där behovet är mycket stort.
Förankringen ute i verksamheten har fungerat och efterfrågan har styrt arbetet.
Ett innovativt koncept som har involverat såväl ny teknik som nya sätt att tänka.
En enkel pedagogik presenteras i en modern design.
Användarna har i högsta grad varit delaktiga, bland annat genom en väl fungerande testverksamhet och en referensgrupp som löpande har kommit med konkreta förbättringsförslag.

Information

Seller
Hushallningssallskapet Vast
Size
101 MB
Category
Food & Drink
Compatibility

Requires iOS 8.0 or later. Compatible with iPhone, iPad and iPod touch.

Languages

English

Age Rating
Rated 4+
Copyright
© Hushållingssällskapet Väst
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    Up to six family members will be able to use this app with Family Sharing enabled.

More By This Developer

You May Also Like