Screenshots

Description

Lässpelet Poio kombinerar traditionell pedagogik, ny teknologi och lek för att skapa nyfikenhet kring bokstäver och ord och på så sätt öka motivationen hos barn att vilja lära sig läsa.

Poio var en av Norges mest nedladdade appar under 2017. Sedan lanseringen i Norge för ett år sedan har mer än 30 000 familjer och många av landets skolor använt sig av Poio i undervisningen. Poio är utvecklat i samarbete med pedagoger. I en nyligen genomförd undersökning bland pedagoger som testat spelet uppger 90 procent att de skulle rekommendera Poio till en kollega.

I spelet får barnen på egen hand lekfullt utforska en rolig värld full av bokstäver och ord. Leken går gradvis över till att handla mer om inlärning och allt eftersom barnen klarar nya nivåer i spelet lär de sig mer om sammanhangen mellan bokstäver och ord.

Spelet är tänkt för barn mellan 4 och 9 år, men anpassar sig efter varje enskilt barns nivå. I spelet startar alla på samma nivå och det finns inga förväntningar på förkunskaper, men däremot skruvas tempot snabbt upp om barnet redan har viss kunskap.

Vad går spelet ut på?
Barnen styr en eller flera läslingar som ska hitta och äta så många vokaler som möjligt. Barnen lär sig stava orden de samlar på sig. Läslingarna hjälper till med vokalerna, men barnen behöver själva få ordning på konsonanterna.

Inne i appen finns en bok. Den är tom när barnet börjar spela men ju mer barnet spelar desto fler ord fylls boken med. Och i takt med att nya ord erövras så utvecklas äventyret. Målet är att kunna läsa den 300 ord långa boken på egen hand!

Spelet är uppdelat i fyra delar:

Sugrörsön, där barnen navigerar på egen hand och plockar upp orden de har hittat i skogen och lär sig stava dem.

Skogen, där barnen letar efter rätt vokaler till rätt läslingar (figurer), letar efter ord till boken, sätter samman bokstavsbubblor och lär sig att skriva bokstäverna genom olika uppgifter. Här repeteras bokstavsljuden och de olika orden.

Äventyrsboken, där orden som barnen samlat på sig utgör själva berättelsen. Allt eftersom boken fylls med ord avslöjas äventyret. Här kan barnen läsa själva eller välja att få meningarna upplästa av en berättarröst.

Husen, där läslingarna bor. När barnen löser uppgifter och hjälper läslingarna att äta bokstäver får de guldmynt som de kan använda till inredning i husen. I husen får barnen chans att ta paus från den stundtals  intensiva träningen och istället slappna av och leka , samtidigt som de övar på verb och substantiv.

What's New

Version 2.0.12

Vi har korrigerat några småfel.

Ratings and Reviews

4.2 out of 5
69 Ratings
69 Ratings

Lekende læring

Mamma og læreren

Sønnen på 4 elsker å løse oppgavene for å komme videre i boka. Han har plutselig begynt å lese enkle ord, også utenom spillet, og er på god vei til å knekke lesekoden.
Har også testet spillet som ekstra lesetrening i 2. klasse, og deg fenger!
Takk for en flott lesetreningsapp der man ikke bare klikker uten mening.

IphoneX problem

themanking

Spillet er bra og jeg tror det er lærerikt. Men nå med iphoneX er det nesten umulig for min datter å plassere bokstavene på «bokstavtavla», fordi man åpner andre apper med «linja» i bunn av skjermen, hvor bokstavene skal plukkes opp...
Håper det gjøres noen forbedringer der..

Developer Response

Hei! Takk for at du sier ifra! Vi har hittil ikke testet mye på iPhone X, men skal absolutt se på det! :)

Fin læring!

carhmos

Vi hadde ikke begynt med lese og skriveopplæring enda, men plutselig kunne sønnen vår på 4 år skrive navnet sitt etter å ha spilt dette spillet hos besteforeldre 😄🙌🏻

Information

Seller
Poio AS
Size
566.7 MB
Category
Education
Compatibility
Requires iOS 10.0 or later. Compatible with iPhone, iPad and iPod touch.
Languages
Norwegian, Swedish
Age Rating
Rated 4+
Copyright
© 2016 Poio AS
Price
199,00 kr

Supports

  • Family Sharing

    Up to six family members will be able to use this app with Family Sharing enabled.

More By This Developer

You May Also Like