iTunes

Opening the iTunes Store.If iTunes doesn’t open, click the iTunes icon in your Dock or on your Windows desktop.Progress Indicator
Opening the iBooks Store.If iBooks doesn't open, click the iBooks app in your Dock.Progress Indicator
iTunes

iTunes is the world's easiest way to organize and add to your digital media collection.

We are unable to find iTunes on your computer. To download from the iTunes Store, get iTunes now.

Do you already have iTunes? Click I Have iTunes to open it now.

I Have iTunes Free Download
iTunes for Mac + PC

Den lille svarte fisken

Theatrical adaptation

This book is available for download with iBooks on your Mac or iOS device. Multi-touch books can be read with iBooks on your Mac or iOS device. Books with interactive features may work best on an iOS device. iBooks on your Mac requires OS X 10.9 or later.

Description

Den lille svarte fisken er skrevet av Samad Behrangi (1939- 1968) som er en kjent navn blant iranske forfattere. Han har skrevet flere barnebøker som fikk ”politiske stempler” hos fattige barn i den udemokratiske situasjonen i Iran den gangen. Samad Behrangi jobbet som en tospråklig- lærer i den tospråklige provinsen Aserbajdsjan i Iran. Derfor oppfattet han at en stor del av barna i Aserbajdsjan (viktig å ikke forveksle med Aserbajdsjan som selv er et land i tidligere Sovjet Union), skjønner ikke offentlige språket persisk. Han skrev noen bøker på morsmålet til de barna (aserbajdsjansk) men han fikk ikke lov til å gi dem ut.

Den lille svarte fisken er en av de barnebøkene som er preget av intelligente ideer. Boken gir råd til barna om at de skal prøve å tenke på verden ut i fra de rammene de lever i. Den gangen ble boken rammet av sensur. Fordi myndigheten i Iran mente at budskapet i boken frister barn til ”å holde opprør mot disiplinene” i samfunnet.

Samad Behrangi lære barn i det tradisjonelle og religiøse samfunnet at de må tørre å prøve nye ting og stå mot uvitenhet og de dumme tradisjonene. Dette var naturligvis ikke enkelt for en forfatter å si slikt den gangen (dette gjelder fortsatt den dag i dag). Derfor ble han forfulgt av politiet på grunn av de ”farlige tankene” som de mente sto bak setningene hans.

I fortsettelsen av fortellingen leser vi at fisken klarer å komme seg ut i fra bekken. ”På veien mot det store havet støter han på mange farer og fremmede skapninger, men han treffer også dyr som vil hjelpe ham i hans prosjekt om å utforske verden. Han hjelper også andre fisker som har blitt fanget av fiskespisende fugler tilbake til livet. Men hvordan det går med ham selv, det får vi ikke vite …”

Screenshots

screenshot 1
screenshot 2
screenshot 3
screenshot 4
Den lille svarte fisken
View in iTunes
  • Free
  • Available on iPad, iPhone, and Mac.
  • Category: Performing Arts
  • Published: 19 February 2012
  • Publisher: Khameneh Multimedia
  • Print Length: 19 Pages
  • Language: Norwegian
  • Requirements: To view this book, you must have an iPad with iBooks 2 or later and iOS 5 or later, or an iPhone with iOS 8.4 or later, or a Mac with OS X 10.9 or later.

Customer Ratings

We have not received enough ratings to display an average for this book.

More by Samad Behrangi, Mehrdad Khameneh & Linnea Vetland