iTunes

Opening the iTunes Store.If iTunes doesn’t open, click the iTunes icon in your Dock or on your Windows desktop.Progress Indicator
Opening the iBooks Store.If iBooks doesn't open, click the iBooks app in your Dock.Progress Indicator
iTunes

iTunes is the world's easiest way to organize and add to your digital media collection.

We are unable to find iTunes on your computer. To download from the iTunes Store, get iTunes now.

Do you already have iTunes? Click I Have iTunes to open it now.

I Have iTunes Free Download
iTunes for Mac + PC

Satire

This book is available for download with iBooks on your Mac or iOS device, and with iTunes on your computer. Books can be read with iBooks on your Mac or iOS device.

Description

Radoje Domanović je nesumnjivo najznačajniji srpski satiričar. Veći broj njegovih satiričnih dela inspirisan je društveno-političkim prilikama i stanjem, a pripovedački zaodenut u naoko naivno i jednostavno pričanje događaja koji kao da nemaju bliže veze sa predmetom na koji je usmerena satiričarska oštrica i žaoka.
U jednoj staroj knjizi čitao sam čudnu priču; a vrag bi ga znao otkud meni ta knjiga iz nekog smešnog vremena, u kome je bilo mnogo slobodoumnih zakona, a nimalo slobode; držali se govori i pisale knjige ο privredi, a niko ništa nije sejao; cela zemlja pretrpana moralnim poukama, a morala nije bilo; u svakoj kući pun tavan logika, ali pameti nije bilo; na svakom koraku govorilo se ο štednji i blagostanju zemlje, a rasipalo se na sve strane, a svaki zelenaš i nitkov mogao je sebi kupiti za nekoliko groša titulu: veliki narodni rodoljub.

Satire
View In iTunes
  • 1,49 €
  • Available on iPhone, iPad, iPod touch, and Mac.
  • Category: Nature
  • Published: 09 August 1958
  • Publisher: New look entertainment
  • Print Length: 215 Pages
  • Language: Serbian
  • Requirements: To view this book, you must have an iOS device with iBooks 1.3.1 or later and iOS 4.3.3 or later, or a Mac with iBooks 1.0 or later and OS X 10.9 or later.

Customer Ratings

We have not received enough ratings to display an average for this book.

More by Radoje Domanovic