Screenshots

Description

Impulssi-hyvinvointisovelluksen avulla voi edistää aivoterveyttä. Itselle mieluisa ja myönteinen tekeminen sekä sopivat haasteet vahvistavat mielen ja kehon hyvinvointia. Impulssi on kehitetty muistisairauden alkuvaiheessa olevien henkilöiden omatoimiseen harjoitteluun. Se soveltuu myös muille aivoterveytensä edistämisestä kiinnostuneille.

Impulssi on kehitetty Miina Sillanpään Säätiössä yhdessä lievää muistisairautta sairastavien henkilöiden ja heidän läheistensä kanssa Raha-automaattiyhdistyksen avustamassa Muistiluuri-hankkeessa. Näin ollen Impulssin sisältöihin on valittu erityisesti heitä kiinnostavia teemoja.

Impulssin yhdeksän osiota tarjoavat monipuolista tekemistä ja pohdittavaa kotiin.
Sen osiot ovat: Innostu aivotreenistä, Elämyksiä löytämään, Harjoita mielen tasapainoa, Ilmaise itseäsi, Liitettä niveliin, Ravinnolla terveyttä, Koti kuntoon, Kokemuksia ja vinkkejä sekä Elämysruletti. Impulssi perustuu laaja-alaiseen näkemykseen ihmisen hyvinvoinnin osatekijöistä. Muun muassa tehtävät, jumpat ja ruokareseptit kannustavat arjen toimintaan. Elämykselliset sisällöt sekä videot muiden kokemuksista ja harrastuksista tarjoavat mahdollisuuden uusien näkökulmien löytämiseen ja omien oivallusten tekemiseen. Impulssista voi valita juuri itseä kiinnostavia sisältöalueita.

Osa Impulssin sisällöistä, kuten Innostu aivotreenistä -osio, on tuotettu Miina Sillanpään Säätiön omissa hankkeissa. Osa taas muiden toimijoiden, kuten A-lehdet, Ylen ELÄVÄ ARKISTO, ET-lehti, Eloisa ikä -avustusohjelma, IRR TV, Hyvä Terveys, Martat, Seniori365 -palvelu, Selkäliitto ry, Suomen Mielenterveysseura ja Syö hyvää -sivusto, tuottamia sisältöjä.

Innostu aivotreenistä!
Yhteisen sävelen harjoitukset haastavat käyttäjää palauttamaan mieleen elämän varrella pitkäkestoiseen muistiin kertyneitä musiikillisista ja tiedollisia muistoja. Sieltä löytyy muun muassa musiikki-, sananlasku- ja tietovisailua. Toiminnallisten harjoitusten avulla voi laulaa, liikkua ja rentoutua joko yksin tai yhdessä.
FORAMENCognitiveTablet -harjoitukset tarjoavat haasteita muistin lisäksi päättely-, ongelmanratkaisu- ja hahmottamiskyvylle. Sieltä löytyvät muun muassa monille tutut Jätkäshakki ja Sudoku sekä paljon muuta. Harjoitukset on kehitetty Muistiluuri-hankkeessa.

Elämysruletti
”Joskus on voi antaa sattumalle mahdollisuus.” Elämysrulettiin on kerätty Impulssin kahdeksasta aihekokonaisuudesta monipuolisia sisältöjä. Ruletin käynnistämällä ohjelma valitsee sattumanvaraisesti Impulssin aivoterveellisistä sisällöistä kokeiltavaksi.

Sovellus on varsin suuri lukuisine video- ja ääni -tiedostoineen, joten sen sitä kannattaa käyttää langattomalla verkkoyhteydellä (WIFI).

Otamme mielellämme palautetta vastaan osoitteeseen info@miinasillanpaa.fi.

Sovellus ei tallenna käyttäjätietoja.

What's New

Version 1.1

Korjauksia sovellukseen

Information

Seller
Miina Sillanpaeaen Saeaetioe sr
Size
24.3 MB
Category
Health & Fitness
Compatibility
Requires iOS 7.0 or later. Compatible with iPhone, iPad and iPod touch.
Languages
English
Age Rating
Rated 4+
Copyright
© 2017, Miina Sillanpään Säätiö
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    Up to six family members will be able to use this app with Family Sharing enabled.