iTunes

Opening the iTunes Store.If iTunes doesn't open, click the iTunes application icon in your Dock or on your Windows desktop.Progress Indicator
Opening the iBooks Store.If iBooks doesn't open, click the iBooks app in your Dock.Progress Indicator
iTunes

iTunes is the world's easiest way to organize and add to your digital media collection.

We are unable to find iTunes on your computer. To download the free app Augmented History: Gamla Uppsala by Disir Productions AB, get iTunes now.

Already have iTunes? Click I Have iTunes to open it now.

I Have iTunes Free Download
iTunes for Mac + PC

Augmented History: Gamla Uppsala

By Disir Productions AB

Open iTunes to buy and download apps.

Description

Upplev hur forntidens Gamla Uppsala såg ut – på plats!

Gamla Uppsala är ett av Skandinaviens mest omtalade fornlämningsområden och gamla kungasäten, känt bland annat sina många stora gravhögar och för sina kungar som räknade självaste guden Frej som anfader. Idag slås besökarna av stora gravhögarna men de är bara en liten del av den mängd gravar och bosättningar som en gång fanns här.

Se hur miljön såg ut då platsens rykte växte och blev en scen för mängder av vikingatida och medeltida berättelser som ännu finns bevarade.

Du kan till fots utforska kungsgårdsområdet omkring 100 år före den egentliga vikingatiden då alla kända stora monument var byggda men ännu inte skadats av till exempel det långt senare medeltida domkyrkobygget. Genom appen kan man på digital väg bland annat uppleva den enorma hallen, den upphöjda salen som kan ha gett sitt namn till både Gamla Uppsala och indirekt till dagens Uppsala. Runt hallen fanns stora verkstäder och mängder med ekonomibyggnader och andra konstruktioner. Möt några vendeltida personer som finns där, och utforska på egenhand dagens fornlämningsområde och den digitala rekonstruktionen samtidigt.

Omkring kungsgården kan du även leta efter arkeologiska föremål, gräva fram dem och spara dem i en digital väska. Med varje föremål följer en beskrivning som berättar vad det är för fynd. Hur många kan du hitta?

”Augmented History – Gamla Uppsala” är utvecklat av forskare i arkeologi vid Uppsala universitet i samarbete med speldesigners och IT-experter.


• Appen fungerar bara på plats i Gamla Uppsalas fornlämningsområde, du använder den genom att fysiskt röra dig genom området.
• Eftersom appen använder sig av Platstjänster blir upplevelsen bäst på enheter med en inbyggd GPS-mottagare och SIM-kort. Det garanteras inte att appen kan användas utan GPS-stöd, och precisionen kan variera från enhet till enhet.
• Miljöerna bygger på den senaste forskningen och arkeologiska undersökningarna i området. Fortfarande har bara små delar av fornlämningsområdet är undersökts och stora delar av innehållet bygger på tolkningar och rekonstruktioner.
• Det detaljerade innehållet finns på gräsytor norr om dagens kyrkogård. Utforska gärna området, men tänk på att respektera privata områden och känsliga ytor när ni använder appen. Använd den inte inne i kyrkan och beträd endast grusgångarna på kyrkogården. På kyrkogården finns inte något detaljerat innehåll.

Screenshots

iPhone Screenshot 1
iPhone Screenshot 2
iPhone Screenshot 3
iPhone Screenshot 4
iPad Screenshot 1
iPad Screenshot 2
iPad Screenshot 3
iPad Screenshot 4
Augmented History: Gamla Uppsala
View in iTunes
This app is designed for both iPhone and iPad
  • Free
  • Category: Education
  • Released:
  • Version: 1.0
  • Size: 148 MB
  • Language: English
  • Seller:

Compatibility: Requires iOS 6.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.

Customer Ratings

We have not received enough ratings to display an average for the current version of this application.