Screenshots

Description

Cinekid AppLab: Dé wegwijzer voor kwalitatieve, creatieve en veilige apps voor kinderen

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Elke dag komen er tientallen nieuwe apps op de markt voor kinderen, maar welke apps zijn nu echt bijzonder en geschikt? Ontdek unieke, leuke en leerzame apps voor kinderen met Cinekid AppLab: dit is een hulpmiddel voor ouders, verzorgers en leerkrachten om eenvoudig passende apps te vinden voor kinderen van 2 tot 18 jaar.

Cinekid beoordeelt jaarlijks honderden apps. Alleen de leukste en beste apps worden opgenomen in AppLab. Zoek eenvoudig nieuwe apps op categorie en leeftijd, bekijk de filmpjes en lees de recensies waarin verschillende aspecten zoals gebruiksvriendelijkheid, vormgeving en veiligheid worden besproken. Ook zie je direct welke aspecten van de ontwikkeling van een kind worden gestimuleerd.

De inhoud van AppLab ligt niet vast, elke maand komen er weer nieuwe, door Cinekid geselecteerde apps bij.

CONTEXT
Cinekid AppLab is voortgekomen uit een onderzoek in opdracht van Cinekid. App-bouwers, critici en onderzoekers uit de hele wereld zijn geïnterviewd en er is vakliteratuur geraadpleegd over hoe kinderen omgaan met apps. Aan de hand van theorieën uit de ontwikkelingspsychologie is er gekeken naar hoe apps en welke vorm van spel en interactie bijdraagt aan welk ontwikkelingsgebied van het kind.

De app is net zoals dit onderzoek nog niet afgerond. Nieuwe onderzoeksvragen worden geformuleerd en in samenwerking met verschillende partners zal de rol die apps kunnen spelen bij het opgroeien van kinderen verder onderzocht worden.

Voor meer informatie en updates over AppLab bezoek: www.cinekid.nl/applab

OVER CINEKID
Cinekid zet zich in om de productie van kwalitatieve media voor kinderen te stimuleren, om hen actief deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie hiervan. Met als doel de mediaontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden. Dat doet Cinekid door middel van het organiseren van een jaarlijks mediafestival in de herfstvakantie en verschillende projecten en workshops door het jaar heen. Bezoek www.cinekid.nl voor meer informatie.

What's New

Version 2.0

Complete make-over van de app!

Information

Seller
Stichting Vrienden van Cinekid Amsterdam
Size
15.7 MB
Category
Utilities
Compatibility
Requires iOS 9.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.
Languages
Dutch
Age Rating
Rated 4+
Copyright
© 2013-2016 Cinekid
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

You May Also Like