Screenshots

Description

De app bestaat in twee versies: een voor ouders en een voor kinderen & jongeren. Bij de registratie kan u aangeven of u een ouder dan wel een kind/jongere bent. Als u de eerste van uw gescheiden gezin bent om deze app te downloaden, krijgt u een registratiecode. U kan uw ex-partner en kinderen uitnodigen om deze app te gebruiken door bij opties (icoon linksboven), familielid uitnodigen te kiezen. Daar geeft u hun mailadressen in en krijgen zij dezelfde registratiecode toegewezen zodat zij bij registratie kunnen worden toegewezen aan het juiste gescheiden gezin.


De verschillende functies binnen de app zijn de volgende:

PRIKBORD

Op het prikbord kunnen ouders en kinderen berichten en foto’s posten die bedoeld zijn voor het hele gezin. Zo blijft iedereen op de hoogte van wat er gaande is in het leven van de andere gezinsleden

KALENDER

De kalender is bedoeld voor alle gezinsleden. Iedereen kan hierin afspraken toevoegen, voor zichzelf of voor een ander gezinslid. Zo kan u gemakkelijk het overzicht bewaren over de verblijfsregeling, de vakantieregeling, de activiteiten van de kinderen, doktersafspraken van de kinderen,… In één oogopslag wordt ieders planning duidelijk.

CHECKLIST

Op de checklist kunnen alle gezinsleden voor zichzelf of voor elkaar items toevoegen. Zo kan u elkaar gemakkelijk op de hoogte brengen wanneer er bepaalde zaken niet uit het oog verloren mogen worden zoals het meebrengen van materialen om te knutselen op school, een lunchpakket voor de schoolreis, het innemen van specifieke medicatie,… U kan hier zelfs een deadline aan toevoegen. Aangemaakte items kan u ook heel gemakkelijk weer uitvinken.

CHAT

Wanneer u snel iets wil zeggen tegen uw andere gezinsleden, kan dat via de chatfunctie. Hier kan u zowel één-op-één chatgesprekken als groepsgesprekken opstarten.

INFORMATIE

Hier staat allerlei informatie over uit elkaar gaan en alles wat daarbij komt kijken. Ouders vinden hier informatie over het scheidingsproces, over kinderen opvoeden, over de uitdagingen in een nieuw gezin. Kinderen en jongeren vinden hier informatie op hun maat.


KiT wordt u aangeboden door het Centrum voor Longitudinaal en Levensloop onderzoek (CELLO) van de Universiteit Antwerpen en PXL-IT van de PXL Hogeschool Limburg. Door het installeren van deze app, maakt u deel uit van een wetenschappelijk onderzoek van de universiteit. Dit onderzoek gaat na of de KiT-app bijdraagt tot het verbeteren van de communicatie tussen gescheiden ouders en kinderen/jongeren. U zal binnen deze app ook een vragenlijst aangeboden krijgen bij de start en het einde van het onderzoek. Deze vragenlijst en het gebruik van de app worden door de onderzoekers op anonieme wijze gebruikt om het nut en het effect van de app na te gaan. Wij benadrukken dat alle gegevens anoniem worden verwerkt. Niemand zal ooit weten dat u deelnam aan deze studie. De teksten die u via chat, prikbord of checklist invoert bij het gebruiken van de app, zullen nooit zichtbaar zijn voor de onderzoekers of andere externe derden.

Meer informatie of suggesties? www.fittif.be of mail naar kim.bastaits@uantwerpen.be of naar dimitri.mortelmans@uantwerpen.be.

What’s New

Version 2.6

Minor update - auto reset stond nog ingesteld bij start-up

Information

Seller
Universiteit Antwerpen
Size
31.2 MB
Compatibility

Requires iOS 9.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.

Languages

English

Age Rating
Rated 4+
Copyright
© 2017, Universiteit Antwerpen
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like