Screenshots

Description

A Katonai Emlékpark Pákozd - a Velencei-tó térségének egyetlen Nemzeti Emlékhelye - a legmodernebb mobil digitális tárlatvezető alkalmazásával nyújt lehetőséget a Park és környezetében történő tájékozódására, hadtörténelmünk megismerésére.
A komplex multimédiás tárlatvezetés speciális, és többlet információkkal látja el az alkalmazás használóit, aktuális pozíciójuk alapján. Videok segítségével betekinthetnek a például lövészárok harcok mindennapjaiba, a kápolnánál meghallgathatják a Doni áttörés történetét, az ’56-os emlékponton pedig megismerhetik a T55-ös harckocsi adatait.
A helymeghatározást használó applikáció az interaktív és jövőbe mutató megoldásaival minden korosztály számára élmény teli múzeumlátogatást ígér.

A Pákozd határában magasodó Mészeg-hegy az elmúlt 400 évben több hadiesemény tanúja, vagy helyszíne volt. 1593-ban Hasszán pasa túlerőben lévő török seregét győzték le a magyar vitézek a község határában, majd 1848. szeptember 29-én zajlott a szabadságharc első győztes csatája a Mészeg-hegy környezetében. A II. világháborúban, 1944-től, a terület a Margit-vonal egy szakasztámaszpontjának adott helyet. A Néphadsereg időszakában, békeidőben is fontos katonai helyszín volt, hiszen itt ünnepelte a Magyar Néphadsereg 1951-91. között a Fegyveres Erők Napját.
A történelmi eseményeknek helyt adó terület ma is méltó környezetet biztosít katonás múltjának. 2010-ben, a Mészeg-hegyen készült el a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, mely 1848-tól napjainkig követi nyomon a Magyar Honvédség és jogelődeinek történetét, katonáink hősies küzdelmét.
A Park négy kiállítása és külső kiállító pontjai nem csak a katonaság, hanem a hadtörténelem, illetve nemzeti múltunk iránt érdeklődők számára is tartogat érdekességeket.
A kiállítások mellett helyszínünk színes programokkal várja látogatóit tavasztól őszig.

Látogasson el hozzánk és legyen ön is részese a történelemnek!

What's New

Version 2.0

Az alkalmazás legújabb verziójában elérhető válnak a Park által szervezett túrák, a túraállomásokhoz kapcsolódó kvízkérdések és hamarosan angol nyelven is olvashatóak lesznek a kiállítási anyagok, tartalmak. Újdonság még, hogy mostantól a lokalizáció az Emlékpark épületeiben is, belterületen is használható lesz. Az épületekben található kiállításokon is igénybe vehető a legmodernebb digitális tárlatvezetés.

Information

Seller
Enitlab Korlatolt Felelossegu Tarsasag
Size
7.9 MB
Category
Education
Compatibility
Requires iOS 8.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.
Languages
English
Age Rating
Rated 4+
Copyright
© Enitlab Kft., 2016
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like