iTunes

Opening the iTunes Store.If iTunes doesn't open, click the iTunes application icon in your Dock or on your Windows desktop.Progress Indicator
Opening the iBooks Store.If iBooks doesn't open, click the iBooks app in your Dock.Progress Indicator
iTunes

iTunes is the world's easiest way to organize and add to your digital media collection.

We are unable to find iTunes on your computer. To download the free app mindfulness.se by Naturligt Vis, KBT i Goteborg AB, get iTunes now.

Already have iTunes? Click I Have iTunes to open it now.

I Have iTunes Free Download
iTunes for Mac + PC

mindfulness.se

By Naturligt Vis, KBT i Goteborg AB

Open iTunes to buy and download apps.

Description

Mindfulness.se är en app-version av det mycket uppskattade cd/dvd-paketet ”Mindfulness – övningar i sinnesnärvaro”, som idag används av mer än 6 000 personer. Henrik Kok, sjukgymnast och psykoterapeut (KBT) guidar dig igenom övningarna på svenska.

Appen innehåller två gratis meditationer; "Andrum" och "10 minuters sittande meditation". Vill du sedan utöka ditt övande finns det fler guidade meditationer som kan köpas och laddas ner direkt i appen. Det finns även möjlighet att själv ställa in tyst meditation där en klocka ringer med vissa intervall och att föra dagbok över ditt utövande.

De svenska guidade meditationerna bygger på psykologiprofessor Mark Williams originalskivor för mindfulnessbaserad kognitiv terapi (MBKT) som har sin grund i Jon Kabat-Zinns 8-veckorsprogram för stress och stressrelaterade besvär (MBSR). Appen är alltså lämplig även för dessa program.

Mindfulness:
Mindfulness handlar om att vara i kontakt med det som pågår i och omkring oss. Om vi inte är i kontakt går vi miste om stora delar av våra liv, som vi ofta lever ”i huvudet”. Detta kan leda till oro, grubbleri eller ältande.

När vi istället är i kontakt får vi möjlighet att uppleva det vackra, positiva och njutningsbara. Men att vara i kontakt innebär också att vara närvarande med det svåra i livet; smärta, sorg, rädsla och ilska i oss eller omkring oss.

Med mindfulnessträning lär man sig förhålla sig till det som är. Man kan vara närvarande i det positiva som pågår i livet. Det ger kraft och energi. Men mindfulness innebär också att vara i kontakt med svårigheter och lidande utan att behöva undvika det eller fly det. Genom att förhålla sig med omtänksamhet och en vänlig inställning också till obehag kan man efterhand förstå och ta hand om det. Då blir förändring till något nytt möjligt.

What's New in Version 1.2

Bugg löst så det går nu att ladda ner guidade meditationer igen.

Screenshots

iPhone Screenshot 1
iPhone Screenshot 2
iPhone Screenshot 3
iPhone Screenshot 4
iPhone Screenshot 5
iPad Screenshot 1
iPad Screenshot 2
iPad Screenshot 3
iPad Screenshot 4
iPad Screenshot 5
mindfulness.se
View in iTunes
This app is designed for both iPhone and iPad
  • Free
  • Category: Health & Fitness
  • Updated:
  • Version: 1.2
  • Size: 12.3 MB
  • Language: English
  • Seller:

Compatibility: Requires iOS 5.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.

Customer Ratings

We have not received enough ratings to display an average for the current version of this application.

Top In-App Purchases

  1. Kroppskanning$1.99