Screenshots

Description

OmoReader olakšava, poboljšava i potiče čitanje. Namijenjen je prvenstveno osobama s disleksijom i drugim teškoćama čitanja ali i ostalim ljubiteljima knjiga.
OmoReader uz standardne fontove koristi OmoType font sustav koji je razvijen sljedeći sva dostupna istraživanja na temu tipografije i disleksije te rezultate testiranja na skupini djece s teškoćama čitanja. OmoType sustav čine ukupno 52 inačice koje je unutar OmoReader aplikacije jednostavno prilagoditi jedinstvenim potrebama.
Funkcija rastavljanja riječi na slogove pomaže ispravnom čitanju, detekciji slogova te olakšava ritam čitanja pogotovo kod višesložnih riječi. Uključivanje linija u pozadini teksta olakšava praćenje retka, a njihova animacija pospješuje fokus i brzinu čitanja.
Direktno iz aplikacije dostupna su 232 književna naslova od čega su 72 lektirna (36 osnovnoškolskih i 36 srednjoškolskih). Osim naslova iz aplikacije mogu se koristiti e-knjige ostalih izvora.
OmoReader primarno koristi ePub format e-knjiga dok je konverzijom moguće uvesti druge: PDF, FB2, DOCX, MOBI, RTF, TXT...
Odabrane bilješke iz e-knjiga mogu se spremati i grupirati u Grupe bilješki pod zajedničkim nazivom, što olakšava učenje iz različitih izvora, bilo digitalnih ili papirnatih (zahvaljujući prepoznavanju teksta putem kamere). Grupe bilješki sjajan su alat za pripremanje lektira, istraživanja, pisanja seminarskih radova i slično ili jednostavno spremanje bitnih citata.

OmoReader aplikacija nije zamjena za stručnu pomoć osobama s disleksijom ali može se koristiti kao jedan od alata.

Information

Seller
Stranica d.o.o.
Size
53.5 MB
Category
Books
Compatibility
Requires iOS 9.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.
Languages
English
Age Rating
Rated 4+
Copyright
© 2018. OmoLab, obrt za vizualne komunikacije
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like