Screenshots

Description

VeldwerkM, de eerste bodemapp voor de iOS smartphone en tablet.

Bij milieukundig bodemonderzoek worden door veldwerkers gegevens vastgelegd over de gesteldheid van de bodem. Het gaat daarbij om gegevens van meetpunten, bodemlagen, bodemmonsters, peilbuizen en watermonsternames. Veldwerkers hebben veel apparatuur bij zich en willen daarom graag een zo klein en gemakkelijk mogelijk apparaat bij zich hebben. Veldapps.com heeft met VeldwerkM hiervoor een mooie oplossing.

VeldwerkM werkt lokaal en offline. Er is geen internetverbinding noodzakelijk om met de app te werken. Eenmaal geïnstalleerd heeft de veldwerker alle benodigde gegevens, zoals bijvoorbeeld Sikb-codelijsten, bij zich.

Indien gewenst legt de app de locatie van meetpunten vast. Met behulp van de camera kan de veldwerker foto's maken om details te benaderen. Tevens kunnen barcodes met de camera worden gescand om zodoende typefouten voorkomen. Daarnaast beschikt de app ten behoeve van het invoeren van grondsoorten over een op maat gemaakt toetsenbord.

Indien online, kan men op ieder gewenst moment de onderzoeksgegevens en foto's versturen. De onderzoeksgegevens worden via e-mail ontvangen. Deze kunnen vervolgens worden ingelezen in andere applicaties zoals Terra-Index of Phos4es. Om dergelijke e-mails te kunnen versturen, is een Veldapps.com account vereist.

VeldwerkM is compatible met het protocol SIKB-0101, versie 8.x en 9.x en vereist iOS 9.

What’s New

Version 201812

Tijdens het bepalen van de locatie van een meetpunt zijn de lengte- en breedtegraad coördinaten nu ook in decimalen beschikbaar. Raak de balk onder de kaart aan om te schakelen tussen graden en decimalen. Ook wordt de nauwkeurigheid van het coördinaat nu in dezelfde balk onder de kaart weergegeven.
Er is bij het vastleggen van filtergegevens een mogelijkheid om peilbuislabels te scannen toegevoegd. Zie peilbuislabel.nl voor meer informatie.

Information

Seller
Ralph Kazemier
Size
19.2 MB
Category
Productivity
Compatibility
Requires iOS 9.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.
Languages
English
Age Rating
Rated 4+
Copyright
© 2011-2018 Veldapps.com
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

You May Also Like