Screenshots

Description

Vi på Vethem vill göra livet som djurägare smidigare. Därför låter vi nu dig som djurägare träffa veterinärer på dina villkor – när du vill och där du befinner dig. Vi tror att det är bättre för djuret och för dig. På bara några klick kan du få en första hjälp och rådgivning. Ditt husdjur behöver inte alltid besöka en djurklinik eller djursjukhus eller remitteras vidare. Men om det skulle behövas så hjälper vi dig med en remiss och ser till att du får en god, trygg och effektiv vård för ditt husdjur även efter samtalet. Lägg till ditt djur på direkten efter nedladdning så är du redo om eller när olyckan är framme.

I Vethem-appen kan du dessutom föra dagbok över ditt husdjurs hälsa. Du kan lägga in anteckningar med bilder och skapa påminnelser, som till exempel när djuret ska vaccineras eller när tänderna måste borsta nästa gång. Bra va?

Välkommen!

- Så fungerar ett videomöte på Vethem
Vethem är en digital veterinär på dina villkor. Med bara några få klick kan ditt djur träffa en veterinär och få en preliminär diagnos.

- Ladda ner appen
Vethem fungerar i din iPhone och iPad. Ladda ner appen för att träffa en erfaren veterinär där du befinner dig. Ladda ner appen nedan:

- Logga in
Du kan logga in med mobilt BankID eller skapa ett konto med din mejladress. Första gången du loggar in skapar vi ditt konto. Sen är du redo för att boka en tid med en veterinär. Vi rekommenderar att du registrerar dina husdjur när du skapat kontot. Då är du redo om du skulle behöva boka en veterinär akut.

- Boka tid
Med bara några få klick kan du boka en tid med en erfaren veterinär. Du väljer en tid som passar dig, beskriver ärendet, bifogar några bilder på eventuella besvär eller skador och betalar med Swish eller vår betalningspartner Klarna. Sen är du redo för videosamtalet.

- Veterinärerna på Vethem har alla svensk veterinärlegitimation och bred erfarenhet av veterinärvård av smådjur. De flesta av våra veterinärer jobbar även på andra kliniker.

- Videosamtal med veterinär
Innan videosamtalet kommer veterinären att gå igenom ditt ärende och förbereda sig för mötet med ditt djur. Du kan hjälpa veterinären att förbereda sig genom att beskriva ärendet grundligt när du bokar tid.

Vi kommer att skicka en notis till dig när det är dags för ditt videomöte med veterinären. Du kan även själv gå in i mötesrummet genom att klicka på “Anslut till mötet”.

- Bedömning, diagnos, remiss och recept
Vethem fungerar som en vanlig veterinärklinik. Vi för journal och remitterar vidare om vi bedömer att ditt djur behöver ytterligare vård. Vethem är oberoende och remitterar till kliniker eller djursjukhus i din närhet eller där den kompetens som ditt husdjur är i behov av finns. Vi ser till att ditt husdjur får den vård som behövs – så snabbt som möjligt.

Vethem förskriver även recept när behovet finns. Vi förhåller oss till Jordbruksverkets regler och rekommendationer gällande receptförskrivning.

- Antibiotika och lugnande läkemedel
Vethems policy är att inte skriva ut något läkemedel som innehåller antibiotika. Att motverka onödig spridning av antibiotikaresistens och resistenta bakterier är viktigt och högprioriterat både när det gäller djur och människor i Sverige. Därför remitterar vi vidare för provtagning om vi bedömer att ditt djur kan komma att behöva antibiotika.

Vethem föreskriver inte heller lugnande läkemedel till ditt djur. Lugnande läkemedel kan påverka ditt husdjurs cirkulation. Det är därför viktigt att djuret blir undersökt fysiskt, genom att lyssna på hjärta och lungor, innan veterinären föreskriver lugnande läkemedel.

What's New

Version 1.4

Lagat en bugg som gjorde att vissa användare inte kunde skapa konto/logga in med bankID. Det är vi väldigt glada för!

Information

Seller
Vethem Sweden AB
Size
129.5 MB
Category
Medical
Compatibility
Requires iOS 10.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.
Languages
Swedish
Age Rating
Rated 4+
Copyright
© Vethem Sweden AB
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.