iTunes

Opening the iTunes Store.If iTunes doesn't open, click the iTunes application icon in your Dock or on your Windows desktop.Progress Indicator
Opening Apple Books.If Apple Books doesn't open, click the Books app in your Dock.Progress Indicator
iTunes

iTunes is the world's easiest way to organize and add to your digital media collection.

We are unable to find iTunes on your computer. To download and subscribe to De Brand in het Landhuis by NPO Radio 1 / NTR, get iTunes now.

Already have iTunes? Click I Have iTunes to open it now.

I Have iTunes Free Download

De Brand in het Landhuis

By NPO Radio 1 / NTR

To listen to an audio podcast, mouse over the title and click Play. Open iTunes to download and subscribe to podcasts.

Description

Op 7 december 2003 komt grootgrondbezitter Ewald Marggraff bij een brand in zijn landhuis in Vught om het leven. De excentrieke Brabander bezat zo'n 700 hectare land, een kunstcollectie van ruim 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen in verschillende belastingparadijzen. Na zijn dood is er geen spoor meer te vinden van de schilderijen of het geld. Waar is zijn geld gebleven? Wat is er gebeurd met zijn schilderijencollectie? En waarom is er op deze vragen nooit antwoord gekomen? Als eind 2018, vijftien jaar na de brand, nog steeds nieuwe verhalen opduiken, besluit podcastmaker en acteur Simon Heijmans een zoektocht te ondernemen. Wat is feit en wat is fictie? De Brand in het Landhuis is een podcast van Simon Heijmans. Eindredactie en research: Marion Oskamp Sounddesign en titelsong "Places": Amir Vahidi Geluidsmixage: Sam Huisman Luister de titelsong 'Places' op Spotify: https://spoti.fi/2E2qBaM

Customer Reviews

De brand in het landhuis

Prachtige podcast. Een spannende zoektocht naar antwoorden op vragen omtrent een dramatische gebeurtenis , dat zich afspeelde in een klein dorp in Brabant. Mooie invalshoeken en gedachten van de maker Simon Heijmans omlijsten de langzame ontspinning van de waarheid in deze podcast.

Nuchter en toch extreem spannend

Excellente podcast met een vertelstem en mixage die me op het randje van m’n stoel houden. Absolute aanrader!

Luister deze podcast!

Simon weet het trieste en schokkende verhaal van Ewald Marggraff op een prachtige, persoonlijke manier met de luisteraar te delen. Ik heb al lange tijd uitgekeken naar een goede Nederlandse postcast: gevonden!

De Brand in het Landhuis
View in iTunes

Customer Ratings